Skip to main content

Followers

ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε στη Βουλή, επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολο, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την "Τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης" από την Ολομέλεια. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο όπως αυτό είχε κατατεθεί για διαβούλευση τον περασμένο Αύγουστο:

Άρθρο 01 – Αντικείμενο

Αντικείμενο του παρόντος νόμου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών πολιτογράφησης αλλοδαπών ως Ελλήνων πολιτών και η ενίσχυση της δυνατότητας ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτογραφημένων πλέον Ελλήνων στην πολιτική ζωή της χώρας.

 

Άρθρο 02 – Σκοπός

Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η μείωση των εκκρεμών αιτήσεων πολιτογράφησης, καθώς και η διασφάλιση της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της ισονομίας στη διαδικασία πολιτογράφησης των αλλογενών αλλοδαπών.

 


Με 250 ευρώ και παπαγαλίζοντας βασικές γνώσεις γεωγραφίας και ιστορίας μπορεί κάποιος αλλοδαπός που πληρεί τις βασικές προϋποθέσεις να αποκτήσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.


Άρθρο 06 – Διαδικασία πολιτογράφησης – Τροποποίηση άρθρου 7 Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

Διαδικασία πολιτογράφησης
1. Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας καλείται να συμμετάσχει σε γραπτή δοκιμασία, προκειμένου να πιστοποιηθεί η συνδρομή των προϋποθέσεων των περ. α’ και β’ του άρθρου 5Α. Προϋπόθεση συμμετοχής στη γραπτή δοκιμασία αποτελεί η καταβολή εξέταστρου ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ. Για την πιστοποίηση αυτή, ο αλλοδαπός οφείλει να αντεπεξέλθει επιτυχώς σε εξετάσεις ελληνικής γλώσσας επιπέδου Β1 στην κατανόηση και παραγωγή του προφορικού και του γραπτού λόγου, καθώς και σε εξέταση γνώσεων στοιχείων ελληνικής ιστορίας και γεωγραφίας, ελληνικού πολιτισμού και θεσμών του πολιτεύματος της χώρας.
 
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ


ΠΗΓΗ 



 Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ.


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

Comments

Popular posts from this blog

Άντε,βγάλε άκρη! ( Εξαιρετικό)

Άντε,βγάλε άκρη! ( Εξαιρετικό) Μάθετε Έλληνες και πολίτες του κόσμου γιατί καταστρέφεται η ζωή μας κάτω απο την μύτη μας. 2016. Εκλέγεται ο Τράμπ και όχι η Κλίντον. Ο πόλεμος ξεκινάει. Τα μίντια όλου του κόσμου ξεκινούν εκστρατεία δυσφήμισης κατά του άλλοτε αγαπητού τους. Ξαφνικά, όλοι, τον αποκαλούν πράκτορα της Ρωσίας. 2019. H κατηγορία ότι ο Τράμπ δούλευε για την Ρωσία κατέπεσε μετά απο 3 χρόνια ερευνών απο 20 Δημοκρατικούς εισαγγελείς (Mueller probe – Mueller report). Αμέσως, κατηγορείται ότι εκβίασε τον πρόεδρο της Ουκρανίας και απαιτείται παραπομπή απο τους Δημοκρατικούς. Δημοσιεύεται η τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων και δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός ή οτιδήποτε μεμπτό στα πρακτικά. Παρ’όλα αυτά, οι Δημοκρατικοί επιλέγουν να προχωρήσουν με την παραπομπή του, προκαλώντας απορία γιατί. Όλα τα μάτια του κόσμου στραμμένα στην Αμερική. Και όχι στην Κίνα. Η “πρόεδρος” της Αμερικανικής Βουλής (Speaker of the House), Nancy Pelosi, ενώ το Αμερικανικό Κονγκρέσο ψήφισε υπέρ

COVID–19: The Big Pharma players behind UK Government lockdown

COVID–19: The Big Pharma players behind UK Government lockdown vanessa beeley  /  5 days ago Part 2 of ‘Who controls the British Government response to Covid–19?’  for  UK Column .  “To achieve world government, it is necessary to remove from the minds of men their individualism, loyalty to family tradition, national patriotism, and religious dogmas.” — Dr George Brock Chisholm, who served as the first Director-General of the World Health Organisation (WHO) from 1948 to 1953 In Part One of  Who controls the British Government response to Covid–19? , I began an investigation into the individuals and entities that are, effectively, driving the UK Government response to Covid–19. In Part Two, I will expand upon the Big Pharma and Artificial Intelligence (AI) links already identified and will introduce new connections that appear to have considerable bearing upon the UK Government’s Covid–19 strategy. I will expand upon the Bill Gates connections to the various organisations that

ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 32 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

January 31, 2020 ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 32 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ  Κ ΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΟΤΙ  Η ΒΟΥΛΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΤΗΣ Θ’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ  ΦΕΚ 187/Α’/28.11.2019 ,  ΑΛΛΑΞΕ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ  4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 32 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΜΑΙΟΥ 2008 ΤΗΣ Η' ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΙ  ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ .  ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΟΜΩΣ  Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 32   Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ  Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 32 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛ